Cappuccino & mandelbrød
1,08 kg – 24 porsjoner 40 g – Tidsforbruk: 100 min
INGREDIENSER:
- 5 g tørrgjær
- ¼ kopp sukker (50g)
- ¾ kopp varmt vann (200 g)
- 4½ kopper hvetemel (540 g)
- 1 kopp Café Pelé con leite cremoso (100g)
- 3 ss tørrmelk (20 g)
Har du ikke tørrmelk kan du bruke 1 dl melk. - 1 ss salt (5 g)
- 3 ss smør (40 g)
- Ekstra hvetemel
Fyll og topping
- 1 ss Café Pelé pulverkaffe (classic) (3g)
- 1 kopp brunt sukker (180 g)
- ½ kopp smør (100g)
Dekor
- ½ kopp mandler (70g)
TILBREDELSE:
Deig: En liten bolle bakepulver, sukker, ¾ kopp vann og 4½ kopp hvetemel. Bland godt. La stå i 30 minutter. Tilsett Café Pelé con leite cremoso, melk, salt, smør og mel. Blande til du får en glatt deig.
Fyll: Løs opp Café Pelé pulverkaffe i vann. Ha de øvrige ingredienser for fyll i en beholder og bland. Fordel fyllet i to deler og i en del heller du i kaffeblandingen. Bland og sett til side.
Forberedelse til steking: Del deigen i 24 biter, lag baller, åpne dem i hånden, fyll i den del av fyllet med kaffe og lukk godt. Sørg for at «ballen» er godt avrundet. I en rund form med hull i midten, strø det ekstra melet. Plassere baller ved siden av hverandre og i lag. Strø resten av fyllet (det uten kaffe) på deigen og la den heve i 40 minutter eller til dobbelt størrelse.
Stek i forvarmet ovn ved 180 ºC i ca 25 minutter.
Næringsinnhold / porsjon på 45 g
- Kalorier: 139 kcal
- Karbohydrater: 20 g
- Proteiner: 2,6 g
- Totalt fett: 5,4 g
- Kostfiber: 1 g